Építők Napja 2019

Meghívó - Építőipari Hazahívó Börze

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szervezésében Építőipari Hazahívó Börze megrendezésére kerül sor Münchenben

Időpont: 2019. június 6-án (csütörtökön) 18 órától.

A rendezvény célja: A résztvevők érdeklődésének felkeltése a hazai építési piac iránt, ajánlat megtétele annak érdekében, hogy Magyarországra visszatérve folytassák munkájukat.

A rendezvény helyszíne: Magyarországi Müncheni Főkonzulátusa - Mauerkircherstrasse 1A, 81679 München

A rendezvény résztvevői:
1. Németországban dolgozó magyar munkavállalók
2. Hazai vállalkozások vezető képviselői:
- Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.
- KÉSZ Csoport
- MARKET Építő Zrt.
- Óbuda Group
- VIV Zrt.
- West Hungária Bau Kft.
- ZÁÉV Építőipari Zrt.

További részletek itt

Újra Koji László az ÉVOSZ elnöke

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) április 24-i tisztújító közgyűlésén Koji Lászlót, az Inconex Kft. igazgatóját választotta elnökének.

Koji László az ÉVOSZ egyik alapító tagja, aki 30 éve foglalkozik a szövetség érdekképviseleti munkájával. Az évek során több pozíciót is betöltött a Szövetség társadalmi vezetésében, elnöknek első ízben 2015. évben választották meg, jelenlegi újraválasztása további 4 évre szól.

Koji László végzettsége közgazdász, beruházó, ingatlanfejlesztő és kivitelező cégeknél dolgozott korábban. Jelenleg az Inconex Ingatlanhasznosító Kft. igazgatója és az Innovációs és Befektetési Holding igazgatósági tagja.

Sikeres cégek vezetése mellett számos társadalmi tisztséget vállalt és tölt be jelenleg is. Hosszú ideig volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, jelenleg pedig tiszteletbeli elnöke, általános alelnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke és többek között tagja a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának.

Építőipari hazahívó - Az építőipar helyzete Magyarországon

Az építőipar teljesítménye az elmúlt években növekvő szerepet töltött be a magyar nemzetgazdaságban és az európai gazdaságban egyaránt.
2017. évben az építőipar teljesítménye már 2.494 milliárd Ft volt, 29,8%-kal meghaladta a 2016. évit. Minden alágazat erőteljesen növekedett. A robbanásszerű beruházási ciklus kezdetét 2017. évben az eredményezte, hogy rendelkezésre álltak az uniós források, a GDP 4,2%-kal bővült, ami építési-beruházásokkal járt együtt, a lakásépítések finanszírozását a kereskedelmi bankok 3-7% közötti kedvező kamat mellett végezték, a Kormány lakásépítést ösztönző programja és szabályozói éreztették pozitív hatásukat..

Bővebben...