Egy lakás - egy garázs szabály

Megjelent a Magyar Közlöny 65. számában az OTÉK módosítására vonatkozó 190/2021 (IV.21.) Kormányrendelet. Az ÉVOSZ, tagszervezetei kérésére szorgalmazta az OTÉK felülvizsgálatát, az egy lakás - egy garázs szabályozásra való visszatérést. A jogszabályi módosulás lényege, hogy a települések helyi építési szabályzata a négy, vagy attól több lakás építésénél kötelezően legfeljebb egy személygépkocsi elhelyezését írhatja elő.

Természetesen ez nem gátolja azt, hogy ha a megrendelő, az ingatlanfejlesztő ettől több személygépkocsi elhelyezését szeretné biztosítani, akkor azt meg is tehesse.

Bérmunkán alapuló szolgáltatás

A GL Profil Kft. több éves tapasztalattal rendelkezik a bérmunkán alapuló szolgáltatáson belül a termelési szolgáltatás keretében. Tevékenysége a gyártásban, termelésben felmerülő hullámzó létszámigények kielégítésére fókuszál. Kompetenciája a piaci kereslet és kínálat egymáshoz igazítása.

Tovább...

Az ÉVOSZ és az IFK közös OTSZ módosítási javaslata

 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Ingatlan Fejlesztő Kerekasztal Egyesület (IFK) közös módosítási javaslatot készített a tűzvédelmi követelményrendszer módosítására az ipari-, logisztikai szektor versenyképességének növelése érdekében.

Az OTSZ módosítási javaslatát az IFK keretein belül a logisztika – ipar szakcsoport tűzvédelmi munka csoportja készítette az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata és külső szakértők bevonásával.

A javaslat, illetve a mellékletek az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

OTSZ módosítási javaslat

Mintacsarnokhoz készített tűzvédelmi műszaki leírás,

Mintacsarnokhoz készített tűzvédelmi műszaki leírás a MÓDOSÍTOTT előírásoknak megfelelően,

Hasonlítás

GROUND FLOOR v6,

OFFICE AREA - 1st FLOOR v6,

OFFICE AREA - 2nd FLOOR v6

Metszetek-1,

 

Spakli'21 - Tram-train

Az ÉVOSZ Média Tagozatának a közreműködésével 2021-ben elindított SPAKLI’21 podcast negyedik száma elkészült.

A podcast témája a sokak számára érdeklődéssel kísért Tram-train építése.

A beszélgetésben résztvevők:

Keszthelyi Tibor – a FŐMTERV Zrt. elnök-vezérigazgatója
Nyul Zoltán - a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese
Rácz Attila -  a STRABAG Vasútépítő Kft. ügyvezetője

A podcast az alábbi linkről elérhető számítógépről, illetve mobiltelefonról:  https://soundcloud.com/spakli21/spakli21-tram-train

Egyre közelebb van, hogy átadják Magyarország első tram-train vonalát, mely Szegedet Hódmezővásárhellyel fogja összekötni. A beruházás főszereplőivel beszélgettünk. Beruházói oldalról Nyul Zoltán Úr
soundcloud.com

Ahhoz, hogy autóban is kényelmesen hallgathassa a beszélgetéseket, javasoljuk, hogy töltse le az ingyenesen elérhető SoundCloud applikációt, mely az App Store, illetve a Google Play felületeken egyaránt megtalálható. Javasoljuk, hogy kövesse csatornánkat, így mindig értesítést kaphat az új adásokról.

Kellemes hallgatást kívánunk hozzá! 

Fókuszban a fenntartható közbeszerzések - online konferencia

A Közbeszerzési Hatóság  2021. április 15-én „Fókuszban a fenntartható közbeszerzések” címmel online konferenciát tart. A rendezvényen való részvétel térítésmentes, a konferencia a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók kötelező közbeszerzési szakmai képzésének részeként kerül megrendezésre.

Tisztelettel felhívom az érdeklődők figyelmét, hogy a faksz tanulmányi pontok megszerzésének feltétele a konferencia teljes időtartama alatti online jelenlét, amelynek teljesültét folyamatosan ellenőrizni fogjuk.  Ennek keretében öt alkalommal teszünk fel olyan kérdést, amelyre történő válaszadással Önök jelenlétüket igazolni tudják. A tanulmányi pontok megszerzéshez négy, az informatikai rendszer által névhez kötötten naplózott válaszadás szükséges.

További információk és a regisztrációs lehetőség a Hatóság honlapján az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.kozbeszerzes.hu/2021/4/fokuszban-fenntarthato-kozbeszerzesek-cimu-konferencia.

Amennyiben további kérdésük merülne fel, kérem forduljanak bizalommal kollégáimhoz a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.