Szárazépítõ Tagozat

Tagozati hírek


Szárazépítő szakképző tanfolyam


Az ÉVOSZ a KNAUF és a RIGIPS cégekkel közösen 2013 őszén, Budapesten a már a szakmában dolgozó szakemberek számára a szárazépítő szakképesítés megszerzésére felkészítő képzést szervez. A tanfolyamra 8 általános iskolai végzettséggel, és minimum 2 éves szárazépítő szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk.

A tanfolyam időtartama 8 nap (64 tanóra). Az oktatást kéthetente, csütörtöki és pénteki napokon, naponta 8 x 45 perc időtartamban szerveztük. Az órák reggel 810 órakor kezdődnek. A pontos időbeosztást a jelentkezések beérkezést követően állítjuk össze.

Vizsga (írásbeli + gyakorlat):
 2013. december 3-4. (2 nap)

Vizsga (szóbeli):
 2013. december közepe (1 nap)

A tanfolyam költségei:
A tanfolyam díja: 120.000 Ft/fő
A vizsga díja 30.000 Ft/fő
Oktatási anyag díja: 3.900 Ft

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.

A tanfolyammal kapcsolatban bővebb felvilágosítást az ÉVOSZ Titkárságán Pete Zoltán és Fazekas Eszter adnak. Tel.: 1/201-03-33/ 20 illetve 13 mellék.

Ide kattintva letölthető a tanfolyam felhívó levele, valamint a jelentkezési lap és az önéletrajz.XIII. Szárazépítő Szakmai Verseny - 2013


Székesfehérvár - 2013. június 1. szombat

2013. június 1-én, Székesfehérváron immáron 13. alkalommal került megrendezésre az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat szervezésében a Szárazépítő Szakmai Verseny.

Az idei versenyre az utánpótlásképzés jegyében érkeztek a jelentkezések, hiszen egy, a szakmában jól ismert vállalkozó csapatának nevezése mellett, 3 oktatókból álló csapat, illetve 5 tanulócsapat mérte össze elméleti és gyakorlati szaktudását.

A versenyen többféle falszerkezet felépítésében mérték össze tudásukat a csapatok, mely verseny során a tanulók és a felnőtt csapatok résztvevői is keményen megküzdöttek a kiírók által összeállított szerkezet létrehozásával.

...

Ide kattintva letölthető a teljes cikk.
Szárazépítő Szakmai Verseny - 2012


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata szárazépítő szakmunkások számára szakmai verseny hirdet, amely 2012. június 2-án, szombaton a Szárazépítők Napja keretében Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában kerül megrendezésre. (Cím: 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.)

Tagozatunk a verseny megrendezésével a szárazépítési technológia szélesebb körben történő megismertetését, valamint a szárazépítési szakma elismertetésének növelését kívánja elősegíteni. A verseny nyílt nevezéses formában zajlik, és elméleti és gyakorlati részből tevődik össze. A versenyre háromfős csapatok nevezhetnek, de a nevezésnek a Szárazépítő Tagozati tagság nem előfeltétele. A verseny nyilvánosan, közönség előtt kerül lebonyolításra.

A csapatoknak előbb egy tesztfeladatot kell megválaszolniuk, majd a helyszínen megadott rajz alapján, a megadott anyagmennyiség felhasználásával egy gipszkarton falszerkezeti elemet kell elkészíteniük. A résztvevők saját munkaeszközeikkel versenyeznek. Szerszámigény: csavarbehajtó-gép, stancoló-fogó, kézi szerszámok.

A szervezők a versenyzőket és kísérőiket az eredményhirdetést követően ebéden látják vendégül

A versennyel kapcsolatban további felvilágosítást Kiss Lajos (tel: 20/95-56-522), valamint a Tagozat Titkárságán Pete Zoltán (201-03-33 / 20) ad.

Szervező BizottságSzárazépítési Nívódíj- 2012


CET Kulturális és Kereskedelmi Központ szárazépítési munkáinak kivételesen magas szakmai színvonalú kivitelezési munkájának elismeréseként a kivitelezési munkát végző West Hungária Bau Kft-t (WHB Kft.) az ÉVOSZ Szárazépítő Szakmai Tagozatának Bíráló Bizottsága Szárazépítési Nívódíjban részesítette.Szárazépítő Tagozat Közgyűlése


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2012. május 8-án, csütörtökön du. 14:00 órától az ÉVOSZ Titkárság IV. emeleti tárgyalótermében (Cím: 1124 Budapest, Lejtő utca 5.) tartja éves közgyűlését, melynek témája a tagozat 2011. évi tevékenységének és gazdálkodásának áttekintése, valamint a 2012. évi munkaterv elfogadása.A 2011 évi Szárazépítő Verseny végeredménye


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata által 2011. május 28-án, Székesfehérvárott, az Építők Napja keretében megrendezett Szárazépítő szakmunkás versenyen hat szárazépítő vállalkozás, és két szakiskola csapata mérte össze tudását. A versenyre benevezett háromfős csapatoknak egyrészt egy teszt kitöltésével az elméleti felkészültségükről kellett számot adniuk, másrészt egy gyakorlati feladatot, azaz a helyszínen megadott rajz alapján egy gipszkarton falszerkezeti elemet a megadott anyagmennyiség felhasználásával meghatározott idő alatt kellett elkészíteniük. A csapatok felkészültségét bizonyította, hogy a megadott időn belül a legtöbb csapat elkészült a feladattal, és a zsűri megítélése szerint magas színvonalú munkát végeztek.

A verseny győztesei:

 • I. helyezett: Koproduktív Kft. – Budapest (Csapattagok: Mónus Gyula, Máté Zsolt, Boda László)

 • II. helyezett: Uni Szárazépítési Kft. – Tát (Csapattagok: Pethő Péter, Szakmári János, Szalmási István)

 • III. helyezett: Interép 2000 Kft. - Budapest (Csapattagok: Tóth Zoltán, Varga Ferenc, Szlavkovszky Mihály)

A versenyen az alábbi csapatok vettek még részt:

 • Kaefer-Heibl Isoliertechnik Kft. – Izsák (Csapattagok: Panyik Ákos, Kovács Zsolt, Strabák Gábor

 • Éptak 95’ Kft. - Dunakeszi (Csapattagok: Karsai Sándor, Ponta József, Preszmayer György)

 • Ybl Miklós Szakképző Iskola – Budapest (Csapattagok: Hotter Gyula, Kirsch Péter, Velenczei Richárd)

 • MUÉP Kft. (Zsoldos Ferenc Szakiskola) - Szentes (Csapattagok: László Norbert, Rácz Dávid, Török Zoltán)

 • Alba Gipsz ’07 Kft. – Székesfehérvár (Csapattagok: Füredi Sándor, Húsvét Gábor, Veiland László)Szárazépítő Tagozat Közgyűlése


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2011. május 12-én, csütörtökön du. 13:00 órától a Knauf Kft. tárgyalótermében (Cím: 1124 Budapest, Lejtő utca 5.) tartja éves közgyűlését, melynek témája a tagozat 2010. évi tevékenységének és gazdálkodásának áttekintése, és a 2011. évi munkaterv elfogadása.I. Szárazépítési Konferencia


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata a BME Magasépítési Tanszékével és a Magyar Építéstechnika szerkesztőségével közösen 2010. június 2-án, szerdán Szárazépítési Konferenciát szervez. A konferencia de. 9:00 és du. 16:00 óra között Budapesten a Műegyetem "A” épületének földszinti előadótermében kerül megrendezésre. (Cím: 1111 Budapest, Egry József utca 20-22.)

Kamarai továbbképzési pontok: MÉK: 3 pont - MMK: 2,5 pont

Részvételi díj: 8.000 Ft + áfa. A részvételi díjat a regisztrálást követőn megküldött számla alapján kell átutalni.

Ide kattintva letölthető a részletes program.

Jelentkezés a konferenciáraSzárazépítő Szakmai Verseny, 2010 – Székesfehérvár


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata szárazépítő szakmunkások számára szakmai verseny hirdet, amely 2010. május 29-én, szombaton a Szárazépítők Napja keretében Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában kerül megrendezésre. (Cím: 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.)

Tagozatunk a verseny megrendezésével a szárazépítési technológia szélesebb körben történő megismertetését, valamint a szárazépítési szakma elismertetésének növelését kívánja elősegíteni. A verseny nyílt nevezéses formában zajlik, és elméleti és gyakorlati részből tevődik össze. A versenyre háromfős csapatok nevezhetnek, de a nevezésnek a Szárazépítő Tagozati tagság nem előfeltétele. A verseny nyilvánosan, közönség előtt kerül lebonyolításra.

A csapatoknak előbb egy tesztfeladatot kell megválaszolniuk, majd a helyszínen megadott rajz alapján, a megadott anyagmennyiség felhasználásával egy gipszkarton falszerkezeti elemet kell elkészíteniük. A résztvevők saját munkaeszközeikkel versenyeznek. Szerszámigény: csavarbehajtó-gép, stancolófogó, kézi szerszámok.

A szervezők a versenyzőket és kísérőiket az eredményhirdetést követően ebéden látják vendégül

A versennyel kapcsolatban további felvilágosítást Kiss Lajos (tel: 20/95-56-522), valamint a Tagozat Titkárságán Pete Zoltán (201-03-33 / 20) ad.

Szervező BizottságSZÁRAZÉPÍTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT ’09 - Eredmények


Ide kattintva letölthető az eredmény.Szárazépítő Szakmunkás Verseny - 2009


A X. Szárazépítő Szakmunkás Verseny az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozatának szervezésben 2009. május 6-án a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Szakközépiskolában, a székesfehérvári Építők Napja kereténben került megrendezésre. A versenyen 7 kivitelező csapat, valamint a budapesti Ybl Miklós Szakiskola diák csapata vett részt.

A háromfős csapatoknak egy válaszfal csatlakozást kellett megépíteniük, amelyen egyúttal különleges ablaknyílásokat kellett kialakítaniuk. A gyakorlati feladat elkészítése mellett egy teszt kitöltésével elméleti tudásukról is számot kellett adniuk. A csapatok felkészültségét bizonyította, hogy minden csapat a megadott időn belül elkészült a feladattal, és a zsűri megítélése szerint magas színvonalú munkák készültek.

A verseny győztesei:

 • I. helyezett: UNI Szárazépítési Kft. (Tát)
 • II. helyezett: Keafer-Heibl Isoliertechnik Kft. (Izsák)
 • III. helyezett: megosztva a Hajagos és Varga Kft. valamint a Csató Bau Kft. (Budapest)


Szárazépítő Fesztivál


A 2008. évi Szárazépítő Fesztivál szeptember 6-án, szombaton 12:00 órától Budapesten a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban kerül megrendezésre. (1112 Budapest, Kamaraerdei út 12-14.)

Ide kattintva letölthető a fesztivál programja.Szárazépítési Nívódíj ’08


címmel országos, nyilvános, névaláírásos pályázatot hirdet

Pályázati hirdetmény

A pályázat célja építészeti, műszaki, valamint gazdaságossági szempontok alapján tervezett, igényes szerelt technológiával kivitelezett belsőtér-kialakítások (szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók, akusztika, burkolatok, szerelt tűzvédelem, tetőtér stb.) bemutatása, népszerűsítése.

Pályázni lehet minden Magyarországon épült lakó-, köz- vagy ipari épület belsőtér-kialakításával, amely döntően szárazépítési technológiával készült 2007, illetve 2008. évben. A bemutatott munka lehet új, vagy felújítási feladat is. A pályázat országos, nyilvános, névaláírásos, amelyen minden belföldi természetes és jogi személy részt vehet, aki, vagy amely a belsőtér-kialakítás tervezője vagy kivitelezője volt. Egy pályázó több, egymástól független pályaművel is pályázhat. Nem kizáró, ha egy pályázó cég alkalmazottja, tulajdonosa egyben a Bírálóbizottság felkért tagja. Ebben az esetben az adott pályázatot érintő kérdésben a bírálót nem illeti meg szavazati jog.

...

Ide kattintva letölthető a teljes anyag.2008. évi Szárazépítő Szakmai Verseny


Székesfehérvár, 2008. május 31., szombat

Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata által szervezett 2008. évi Szárazépítő Szakmunkás Versenyen nyolc szárazépítő cég és két szakiskola csapata mérte össze tudását. A verseny 2008. május 31-én, szombaton, Székesfehérváron a helyi Építők Napja keretében, a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában került megrendezésre.

Az elő három helyezést elért csapat tagjai a kupák és elismerő oklevelek mellett a Saint-Gobain Raab Karcher Tüzép Kft. által felajánlott vásárlási utalványokat vehették át. A versenyt támogató építőanyag-gyártó és forgalmazó cégek – a Knauf Kft, Rigips Hungária Kft, Armstrong és USG - a győztes csapatok, valamint a versenyben résztvevő összes versenyző részére ajándékcsomagokat adott át.

A 2008. évi Szárazépítő Szakmunkás Verseny győztesei:

1. KÉT T Bt. - Érd - Tóth Gyula, Tóth Krisztián, Varga János
2. Éptak 95 Kft. - Dunakeszi - Kreisz János, Varga Lajos, Varga Tibor
3. CSATO Bau Kft. - Ózd - Forrai Csaba, Szabó Attila, Hegyi Balázs

A versenyen a fenti csapatokon kívül a Hajagos és Varga Kft., a Hrabovszki Antal e.v., a Kaefer – Heibl Isoliertechnik Kft., az Udvari Komplex Bau Kft., és az Uni Szárazépítési Kft. csapatai, valamint a budapesti ÉDISZ (Építőipari és Díszítőművészeti Szakiskola) és a székesfehérvári Vörösmarty Mihály SZKI tanulói vettek még részt.

A Tagozat a verseny megrendezésével a szárazépítési technológia szélesebb körben történő megismertetését, valamint a szárazépítési szakma elismertetésének növelését kívánta elősegíteni.X. Szárazépítő Szakmai Verseny


Székesfehérvár, 2008. május 31. szombat

Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata ez évben tizedik alkalommal hirdet szakmai versenyt szárazépítő szakmunkások számára. A verseny 2008. május 31-én, szombaton de. 10:00 órától a Szárazépítők Napja keretében Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában kerül megrendezésre. Cím: 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.

Tagozatunk a verseny megrendezésével a szárazépítési technológia szélesebb körben történő megismertetését, valamint a szárazépítési szakma elismertetésének növelését kívánja elősegíteni. A verseny nyílt nevezéses formában zajlik. A nevezésnek a szárazépítő tagozati tagság nem előfeltétele. A verseny nyilvánosan, közönség előtt kerül lebonyolításra.

Ide kattintva letölthető a felhívó levél és a jelentkezési lap.Minősített Szárazépítő


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat által meghirdetett „Minősített Szárazépítő” cím megszerzését elsőként a Kaefer - Heibl Isoliertechnik Kft. és a Pillér 21 Kft. kérvényezte.

A sikeres minősítési eljárást követően a két kérelmező cég 2008. április 8-án a Parlamentben ünnepélyes köretek között vehette át az ÉMI Kht. által kiadott Minősített Vállalkozó oklevelet.

A Minősített Szárazépítő oklevelet a Szárazépítő Tagozat az ÉMI Kht. által kiadott minősítési tanúsítvány alapján adja ki a két kérelmező cég számára. A minősítési rendszer célja a minősítést szárazéíptő vállalkozások felkészültségének és referencia-képességének szakszerű, objektív és mérhető bemutatása a megrendelői igények teljes körű kielégítése érdekében.2007. évi Szárazépítési Nívódíj Pályázat eredménye


Megosztott első helyezett:    
  Kaefer Heibl Isoliertechnik Kft. Előcsarnok, főlépcső és közlekedő hidak díszburkolatai
  Farkas Zoltán egyéni vállalkozó Spirit Hotel Termál SPA Sárvár
Második helyezett:    
  Bolla-Ház Kft. Győr, Árkád Bevásárló Központ, Arrabona játékterem és kaszinó
Harmadik helyezett:    
  Gipsz Pont Kft. Corvinus Egyetem előadóterme
Különdíj:    
  Malejkó Fémprofilház Kft. Lakóház - Miskolc, Panoráma út


VII. Szárazépítő Szakmai Verseny


VII. Szárazépítő Szakmai Verseny
Székesfehérvár, 2006. május 27.

Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata ez évben immár hetedik alkalommal szervezett szakmai versenyt szárazépítő szakmunkások számára. A verseny 2006. május 27-én, szombaton a Szárazépítők Napja keretében Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában került megrendezésre.

A Tagozat a verseny megrendezésével a szárazépítési technológia szélesebb körben történő megismertetését, valamint a szárazépítési szakma elismertetésének növelését kívánta elősegíteni. A verseny nyílt nevezéses formában zajlott. A verseny nyilvánosan, közönség előtt került lebonyolításra. A versenyen hét csapat versenyzői vettek részt.

A 2006. évi Szárazépítő Szakmunkás Verseny végeredménye:

 1. KÉT T Bt. - Érd - Tóth Gyula, Tóth Krisztián, Varga János
 2. XL Bau Kft. - Veszprém - Hoffmann Attila, Hoffmann András, Kovalcsik Gábor
 3. Hajagos és Varga Kft. - Budapest - Molnár István, Ökrös Zsolt, Kocsis András
 4. Heibl Isoliertechnik Kft. - Izsák - Csajbók László, Kiss Attila, Áfra László
 5. Me-Zo Tipp Bt. - Székesfehérvár - Rétegi János, Rétegi Attila, Várhelyi Miklós
 6. CSATO Bau Kft. - Ózd - Forrai Csaba, Szabó Attila, Kozma Gyula
 7. Vörösmarty SZKI - Székesfehérvár - Feil László, Sóstai Gergely, Lepsényi József


Szárazépítési Nívódíj ’06


Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozata
Szárazépítési Nívódíj ’06
címmel országos, nyilvános, névaláírásos pályázatot hirdet

Pályázati hirdetmény

A pályázat célja építészeti, műszaki, valamint gazdaságossági szempontok alapján tervezett, igényes szerelt technológiával kivitelezett belsőtér-kialakítások (szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók, akusztika, burkolatok, szerelt tűzvédelem, tetőtér stb.) bemutatása, népszerűsítése.

Pályázni lehet minden Magyarországon épült lakó-, köz- vagy ipari épület belsőtér-kialakításával, amely döntően szárazépítési technológiával készült 2005, illetve 2006. évben. A bemutatott munka lehet új, vagy felújítási feladat is. A pályázat országos, nyilvános, névaláírásos, amelyen minden belföldi természetes és jogi személy részt vehet, aki, vagy amely a belsőtér-kialakítás tervezője vagy kivitelezője volt. Egy pályázó több, egymástól független pályaművel is pályázhat. Nem kizáró, ha egy pályázó cég alkalmazottja, tulajdonosa egyben a Bírálóbizottság felkért tagja. Ebben az esetben az adott pályázatot érintő kérdésben a bírálót nem illeti meg szavazati jog.

...

Ide kattintva letölthető a teljes anyag !