MEGHÍVÓ

Fenntarthatósági/integrált jelentés – a vállalati értékteremtés eszköze

című workshopra, mely az

INTEREST – INTEgrated REporting for SMEs Transparency

projekt záró eseménye

 

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2022. június 17-én, pénteken, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Aulájában megrendezésre kerülő záró rendezvényére.

A workshop alaptémáját a rendezvénnyel záruló közel hároméves stratégia partnerség projekt adja, mely az „INTEREST – INTEgrated Reporting for SMEs Transparency” címet viseli és az ERASMUS+ Program keretében valósult meg.

A 2019. novemberében induló nemzetközi projekt - nemzetközi partnerek alkotta konzorciumban - a BGE vezetésével valósul meg. A projekt az Integrált Jelentés (IIRC) kereteit használva a fenntarthatóság értelmezésével, folyamataival, vállalati értékteremtő szerepével és a fenntarthatóságról szóló jelentéssel foglalkozik. A projekt célkitűzése, hogy rámutasson arra, hogy a KKV szektor vállalkozásai számára, ha jelenleg nem is a fenntartható jelentés elkészítése a fő feladat, de az oda vezető úton erősödik a vállalaton belüli integrált gondolkodás, ezáltal a kommunikáció és információáramlás hatékonysága. A fenntarthatósági jelentés folyamat elemeinek közös vállalati megválaszolása a vállalat értékét növeli és tudatosabb vállalatirányítást tesz lehetővé.

Felvezető videó a rendezvényhez: https://www.youtube.com/watch?v=kiS9U03FKXE

A workshopon a projekt legfontosabb eredményeinek bemutatása mellett áttekintjük a jelenlegi szabályozási és fenntarthatóság jelentési irányokat és várható változásaikat, ezek globális és vállalati hatásait és kapcsolódó feladatait, valamint megkérdezzük a már napjainkban is fenntartható jelentést készítő vállalatokat az alkalmazási gyakorlatukról, kihívásokról és eredményekről.

Számítunk részvételére, bízunk benne, hogy sikerül időt szakítania rendezvényünkre!

 

A tervezett program innen letölthető.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az online regisztráció az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/rffJ5DoCkNodZfHd7

 

Üdvözlettel:

 

Prof. Dr. HEIDRICH Balázs                WIMMER István              
     a BGE rektora                                az MGYOSZ főtitkára