2024. május 16-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a magyar ingatlanpiac innovációs és technológiai eseménye, a Proptech Innovation NOW Konferencia. A szervezők szakítva a hagyományokkal, az idei évben először egész napos szakmai programmal várják a proptech mellett az ingatlanpiac, az építőipar, a BIM és a contech területeinek szakértőit, innovátorait és érdeklődőit.

A 300 fősre tervezett esemény egyedülálló találkozási pontként szolgál a szakma jeles képviselői számára, ahol lehetőség nyílik az inspirálódásra, a tanulásra, a tudásmegosztásra, az ingatlantechnológiai trendek közös formálására a jelen és a jövő alakítására. A 2024-es rendezvény egyik újdonsága, hogy a tematika kibővül: az eddigi proptech fókusz mellett külön figyelmet kapnak az építőipar, a BIM és a contech területei.

Digitális transzformáció

Az ingatlanpiac az elmúlt 50 év legjelentősebb átalakulásán megy keresztül, a digitalizálódás a teljes vertikumot érinti. „Az ingatlanpiaci digitalizáció már nem a jövőben, hanem a mindennapjainkban, a szemünk láttára zajlik. Bár mind az építőipar, mind az ingatlanpiac le van maradva más szektorokhoz képes, azt látjuk, hogy sokszor radar alatt, de számos piaci szereplő dolgozik a saját szervezete digitalizálásán. Mi az ő munkájukat szeretnénk elsősorban felszínre hozni és megmutatni, hogy elősegítsük a magyar ingatlanszektor innovációját.” - mondta el Kalmár Zoltán, az eseményt ötödik éve szervező Proptech Hungary alapítója.

A digitális átalakulás az ingatlanpiac szerves részeként jelentkezik, ahol Magyarország jelentős felzárkózási lehetőségekkel rendelkezik. A Proptech Innovation NOW konferencia célja bemutatni azokat a piaci szereplőket, akik már aktívan részt vesznek saját szervezeteik digitalizálásában, és megosztani a sikerük kulcsait.

Fókuszban a gyakorlat

A konferencia keretein belül a szervezők az ingatlanpiac teljes értékláncára kiterjedően, négy fő szegmens - tervezés, építés, bérbeadás, üzemeltetés - kihívásait és megoldásait helyezik fókuszba. A gyakorlati megközelítés érdekében esettanulmányok, előadások, workshopok és kiállítások során mutatják be a valóságtól a megvalósításig vezető utat, jó gyakorlatokat és tanulságokat.

Minden eddiginél jobban felértékelődött az idő, a hatékonyság és a mérhetőség, az ezt lehetővé tevő digitalizáció sok cégnél elindult, de az ESG is arra sarkallta a szereplőket, hogy egyre több adatot gyűjtsenek be az ingatlanokról és a cégükről. Terjednek a közösségi szolgáltatások (iroda, parkoló, munkaasztal), egyre több projekt fut BIM-ben és egyre többen szerelik fel ingatlanjaikat különböző IoT eszközökkel, smart szenzorokkal, amelyek mind-mind a mérhetőség, a hatékonyság irányába terelnek bennünket.

Ha már adat: ez az első év, hogy önálló szekciót kap az építőipar digitalizációja, a Contech és a BIM (Building Information Modelling). A bérbeadás alternatívái kiterjednek az ingatlan funkcionális működésére, új termékek megjelenésére (mint a built-to-rent), vagy az irodaházak átalakítására, felújítására (mint a retrofit), amely a hagyományos felújításon kívül sok esetben "smartosítást" is magában foglal. Az üzemeltetés is egyre inkább felértékelődik, hiszen az átadás után az üzemeltetőknek van a legtöbb információjuk az ingatlanról, a használatról és annak hatékonyságáról, az igényekről és azok változásairól.

Hatékony lépések egy jobb jövő elérésére

A rendezvény fő célja, hogy a távoli jövő helyett a napi megoldások bemutatásával segítse a résztvevőket a digitalizáció útján, elősegítve ezzel az üzleti kapcsolatok építését, együttműködések kialakítását és új barátságok szövődését.

A Proptech Hungary Konferencia 2024 nem csupán egy esemény, hanem egy mozgalom, amely a digitális átalakulás és innováció előmozdításával formálja a jövő ingatlanszektorát. Várjuk a technológia és ingatlanpiac iránt érdeklődő szakembereket, hogy csatlakozzanak hozzánk ezen az úton, amint közösen felfedezzük a jelen innovációit és a holnap kihívásait.

 

További információ és jegyvásárlás a rendezvény hivatalos weboldalán: https://conference.proptechhungary.hu/   

 

Early Bird jegyek: 2024.03.30, 23:59-ig