Budapest, 2015. április 27-29.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntői, valamint a II. SkillsHungary Nemzeti Döntő versenyek 2015. április 27-29. között Budapesten a Hungexpo Vásárközpont „G” és „F” pavilonjába kerülnek megrendezésre.

A Szakma Sztár verseny történetében idén első alkalommal szárazépítő szakmában is országos verseny megrendezésre kerül sor. A verseny megvalósítását a KNAUF és a RIGIPS cégek támogatják.

Az ÉVOSZ az idei WorldSkills versenyen az ács és a kőműves szakmában induló versenyzők kiválasztását és szakmai felkészítését koordinálja. A WorldSkills verseny 2015. augusztus 12. és 15. között a brazíliai Sao Paolóban kerül megrendezésre.

A világversenyen induló ács és kőműves versenyző kiválasztása már megtörtént, és az MKIK elvárásinak megfelelően a két versenyző, a többi szakmában induló versenyzővel együtt a Szakma Sztár verseny helyszínén bemutatót tart.

Az ács és a kőműves versenyzők kiválasztáshoz és szakmai felkészítéséhez az alábbi cégek nyújtottak támogatás: 

JAF Holz Ungarn Kft., Tető Piltman Kft., Tetőépítők Egyesülete, Rothoblaas,

valamint a:

Magyar Téglás Szövetség, Wienerberger Téglaipari zRt., Leier Hungária Kft., Baumit Kft.,

továbbá az:

A-Híd Zrt., Aktuál Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft., ÁJK-Satec Kft., BKIK , Colas Hungária Zrt., DÉSZ-KER zRt., EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., halbo mce Zrt., HUNÉP Universal Építőipari Zrt., MAPEI Kft., Market Építő Zrt., PP Építő Kft., Promont Kft., Schulek Szakközépiskola, VOSZ és a ZÁÉV Zrt.  

Idekattintva letölthető a verseny meghívója és a programja.