Az építőiparban tevékenységet folytató szakmai érdekképviseletek és a szakszervezetek évek óta hagyományosan május végén – június első hetében szervezik meg az Építők Napját. Az ”Építők Napja” 65. alkalommal került megrendezésre 2015. június 5-én pénteken, a Vasas Szakszervezet székházának dísztermében (1088 Budapest, Magdolna u. 5-7.).

Az ünnepi ülés tizenegy szervezet: az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Építéstudományi Egyesület, az Építő-, Fa-, és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége, az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a Magyar Mérnöki Kamara, a Szilikátipari Tudományos Egyesület összefogásával került megrendezésre.

Az Építők Napja alkalmából az ünnepi ülésen az ágazat szakemberei kiemelkedő szakmai munkájuk és társadalmi tevékenységük elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetéseket vehettek át.

Az ÉVOSZ felterjesztése alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésében részesült:

Baksa Attila a ZÁÉV Zrt. igazgatóságának elnöke 

Bikádi János az ALUFE Kft. tulajdonosa

Borsiné Arató Éva az Arató Akusztikai Kft. cégvezetője

ifj. Böröczffy István a Böröczffy Mérnök Iroda Kft. ügyvezetője

Papp Ferenc ZÁÉV Zrt. termelési igazgatóhelyettese (posztumusz)

Somorjai Antal az ÉMI Nonprofit Kft. tűzvédelmi vizsgáló mérnöke 

Zórándy Miklós a Site Art Kft. ügyvezetője

 

Építők Napja alkalmából közleményt teszünk közzé, mely innen letölthető.