Az építőipar területén a szakmai környezet folyamatosan változik. Ennek következtében a vállalkozások rugalmassága, alkalmazkodóképessége fontos követelmény. Nemrég még a lánctartozás volt a legnagyobb probléma. A szerződéseket követő vitákban nagy segítséget nyújt a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ), amelynek szakértői nyújtanak segítséget a megegyezéshez. A viták nagy része a nem megfelelően átgondolt szerződéskötésekre vezethető vissza.

A lakásépítési piacon történt változások, így az új építésű lakóingatlanok ÁFA csökkentése, az új otthonteremtési program a lakásépítési piac élénkítését szolgálja. Az építési vállalkozásoknak alapvető érdeke, hogy egyértelmű, korrekt és világos szerződés jöjjön létre a felek között. Ebben segítséget nyújtanak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által a kis- és mikrovállalkozások részére ajánlásaként kidolgozott vállalkozási mintaszerződések. Ennek elsődleges célja, hogy a kis- és mikrovállalkozások, illetve egyéni vállalkozók számára útmutatóul, segítségül szolgáljanak a generálkivitelezői és szakkivitelezői szerződéseik megkötése során.

A mintaszerződések általános érvényűek. Ezért indokoltnak és szükségesnek tartjuk a kis- és mikrovállalkozások és egyéni vállalkozók körében a szerződéskötést megelőző szakmai tanácsadást.

A tanácsadást az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Egyéni és Kisvállalkozók Szakmai Tagozata kívánja működtetni szakemberek segítségével.

A tanácsadás időpontja és helyszíne:

  • páratlan héten, kedden 9.00-13.00 óra között, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében (6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.)
  • páros héten, szerdán 9.00-13.00 óra között, az ÉVOSZ székházában (1013 Budapest, Döbrentei tér 1.)

A tanácsadás díja:    5000.-Ft/alkalom + ÁFA, ÉVOSZ-tagoknak díjmentes

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük merül fel, kérjük, hogy forduljanak az ÉVOSZ Egyéni és Kisvállalkozók Szakmai Tagozatához:

Elnök: Böröczffy István (06-70-948-8203)

Tagozat titkára: Barkács Gyula

Időpont egyeztetés az ÉVOSZ Titkárságán (tel: 201-0333, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)