Az ÉVOSZ által szervezett válogatóversenyek eredményeként eldőlt, hogy kőműves szakmában Hédl Ádám Zoltán, a Zalaegerszegi SZC Széchenyi Építőipari Szakiskolájának végzős tanulója, míg szárazépítő szakmában Lóczi Gábor, a szentesi Zsoldos Ferenc Szakiskola volt tanulója képviselheti hazánkat a 2017. évi WorldSkills Világversenyen. A kőműves szakma válogatója 2017. március 20-21-én, Budapesten az Ybl Miklós Építőipari Szakiskola tanműhelyében, a szárazépítő válogató pedig 2017. április 24-25-én a Szakma Sztár Fesztivál keretében, a Szakma Kiváló Tanulója versennyel egy időben kerül megrendezésre. 

A kőműves versenyzőnk, Hédl Ádám 2016. évben részt vett az ÉVOSZ által szervezett kőműves tehetséggondozó programban. Felkészítését tanárnője, Gángó-Péter Diána irányította, aki 2017. évben kőműves szakértőként képviseli majd hazánkat Abu Dhabiban. A szárazépítő versenyzőnk, Lóczi Gábor pedig 2015-ben első helyezést ért el a Szakma Sztár Fesztiválon, és a válogatóversenyre volt oktatója, Muhel János készítette fel.

A kiválasztott versenyzők az ÉVOSZ koordinálásában öt hónapos szakmai felkészítésen vesznek majd részt. Felkészítésük több szaktanár, gyakorlati oktató, valamint a felkészülést támogató anyaggyártó cégek képviselőinek bevonásával a WorldSkills nemzetközi zsűrijében hazánkat képviselő szakértők irányításával már a válogatóversenyeket követően megkezdődött. A kőműves válogatóversenyhez a Leier Hungária Kft. és a BauMit Kft. a szárazépítő válogatóhoz a Knauf és a Rigips cégek biztosították a szükséges építőanyagokat.

További információ a kőműves versenyzőről: