Elkészült az Építési Beruházási Folyamatok Rendszere (BFR) című szakmai ajánlás, melynek kidolgozásában a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara mellett az ÉVOSZ szakértői is részt vettek.

A Beruházási Folyamatok Rendszere kiemelten (de nem kizárólagosan) a közepes és nagy, közbeszerzéssel (közpénzből és európai uniós támogatásból) megvalósuló építőipari beruházások olyan rendszerleírása, mely lehetővé teszi a projektek felépítésükben transzparens, műszakilag korrekt, pénzügyileg tervezhető megvalósítását.

A 1567/2015. (IX.4.) Kormányhatározatban rögzített feladatok végrehajtása érdekében került kidolgozásra a BFR, amellyel a Tervezői Szolgáltatások Rendszere (TSZR) és a kapcsolódó díjszámítás szerves egységet alkot.

A Beruházási Folyamatok Rendszere súlyponti eleme a Tervezői Szolgáltatások Rendszere, amely a korábbi hazai szokásokkal szakítva, a beruházási folyamathoz sokkal jobban illeszkedő, részletesebb és pontosabb tervezői szolgáltatási rendszert szabályoz, ezzel a folyamat minden résztvevőjének munkáját és a teljes beruházási folyamatot segíti.

Az ajánlás ide kattintva letölthető.