Az EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokság 2018. szeptember 26. és 28. között Budapesten, a Hungexpo területén kerül megrendezésre. A 2009. óta kétévente más-más országban megrendezésre kerülő versenyre országonként és szakmánként egy-egy 25 évesnél fiatalabb versenyző nevezhet be. Az Építőipari, Gépjárműipari és logisztikai, Gyártási és mérnöki technológiák, Információs és kommunikációs technológiák, Kreatív művészetek és divat valamint Szociális és személyi szolgáltatások szakmacsoportokban meghirdetett versenyen 27 szakmában indul magyar versenyző. 

Az ÉVOSZ az MKIK-val megkötött megállapodás értelmében a kőműves és a szárazépítő versenyző kiválasztását és szakmai felkészítést koordinálja. A tavasszal megtartott válogatóversenyek eredményeként kőműves szakmában Hédl Ádám Zoltán, a zalaegerszegi Széchenyi István Építőipari Szakiskola tanulója, szárazépítő szakmában pedig Lóczi Gábor, a szentesi Zsoldos Ferenc Szakiskola volt tanulója képviseli hazánkat.

A két versenyző ez alkalommal is többhónapos elméleti és gyakorlati felkészítésen vesz részt. A kőműves versenyző Péter Diána szakértő irányításával Zalaegerszegen, illetve Kecskeméten és Pécsett a helyi építőipari szakiskolákban, míg a szárazépítő versenyző Putler Csaba irányításával lakóhelyén, Gádoroson az erre a célra kialakított tanműhelyben készül fel. A szárazépítő versenyző felkészítését az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozatának anyagi támogatásával a Knauf cég munkatársai koordinálják.  

A EuroSkills versenyre való bejutás díjmentes, de kötelező regisztrálni. A nyitó és záró ceremónia szeptember 25-én, illetve 29-én este 7:00 órától a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre.

Regisztrálás: http://euroskills2018.com/hu/egyeni-latogatoi-regisztracio

Online jegyárusítás a nyitó és záró ceremóniára:

Nyitó: https://www.budapestarena.hu/program/euroskills-budapest-2018-nyitoceremonia

Záró: https://www.budapestarena.hu/program/euroskills-budapest-2018-zaroceremonia

További információ: http://www.euroskills2018.com/hu