Az Európai Hulladék-csökkentési Hét egy olyan önkéntes alapokon nyugvó rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére Európában. 2019-ben 30 ország 16570 programjára került sor a hulladékcsökkentés jegyében.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét az idén 2020. november 21-29. között kerül megrendezésre és arra ösztönöz minket, hogy gondoljuk át, miként tudjuk a hulladékunk mennyiségét csökkenteni a háztartásunkban, a munkahelyünkön, az iskolákban, óvodákban, a vállalkozások a tevékenységük során vagy éppen, amikor pihenünk, a szabadidőnket töltjük.

A 2020-as év témája a „Láthatatlan hulladék”, vagyis éppen az a hulladék, amit észre sem veszünk, de összegyűjtünk, hazaviszünk egy-egy vásárlás alkalmával, vagy éppen a mindennapi tevékenységünk során. A szervezők célja, hogy november utolsó hetében Európa szerte valósuljanak meg olyan programok, amelyek erre a „Láthatatlan hulladékra” hívják fel a figyelmet és bemutatják, hogy miként lehet a feleslegessé vált dolgokat újra felhasználni, újra hasznosítani. Valójában tehát nem csak a 2020. év témájában, hanem bármilyen olyan hulladékcsökkentési témakörben lehet programot szervezni...

Tovább...