Hamarosan nyomtatott formában is kiadásra kerül „Az építőipari szakképzés és felnőttképzés jövője” című kiadvány. A 2020 szeptemberétől hatályba lépő új szakképzési rendszer a szakképzés összes szereplőjét, a szakiskolákat és a tanulók gyakorlati oktatását végző vállalkozásokat is merőben új helyzet elé állítja. Az ÉVOSZ gondozásában az MKIK támogatásával készült kiadvány a tanulók gyakorlati képzésében részt vállaló építési vállalkozók megfelelő tájékoztatását kívánja elősegíteni.

A 2020. évben kialakult járványhelyzet jelentősen megnehezítette, hogy a vállalkozók a jogszabályok és a finanszírozási rendszer változásairól széleskörű tájékoztatást kapjanak. Azonban ezeknek az ismereteknek a hiánya eléggé elbizonyította a vállalkozókat, hogy dönteni tudjanak a képzésben való további szerepvállalásukról. 

A Tóth Istvánné az ÉVOSZ alelnöke, a Szakképzési Bizottság és az Építőipari Ágazati Készségtanács elnöke által összeállított kiadvány számpéldák segítségével világos és könnyen értelmezhető áttekintést nyújt a vállalkozók számára a tanulók gyakorlati képzésében való részvételük folytatására.

A kiadvány ide kattintva letölthető.