A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szervezők célja, hogy az idei pályázaton a színvonalas mezőnynek köszönhetően a díjátadó gála ismét az ingatlanfejlesztés igazi ünnepévé válhasson.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 22 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 400 alkotás mutatkozott be, szinte nincs olyan fontos projekt amely ne indult volna a pályázaton.

A legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 24 első és 35 második díjat nyertek.

A pályázat kiírását, a pályázat történetét is bemutató XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyv és a tájékoztatás a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázatról ide kattintva letölthető.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat fontosságát az ÉVOSZ már a pályázat első 1997. évi kiírása alkalmával elismerte és azóta minden alkalommal támogatta a pályázat megrendezését az ÉVOSZ tagszervezetek meghívásával, a zsűri munkájában való részvétellel és a legjobb műszaki színvonalon kivitelezett épületek díjazásával.

Idén is a hagyományoknak megfelelően a hazai verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2022. májusában a 71. FIABCI Kongresszus keretében Manilában megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2015. december 31. után és 2020. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2020. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki színvonala, a kivitelezés minősége és a korszerű technológia alkalmazása, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, hívja Gönczi Lászlót a 06 /30-730 1111 telefonszámon, vagy keresse e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.