A Magyar Mérnöki Kamara új elnöke, Wagner Ernő látogatást tett az ÉVOSZ-nál a Szövetség és a Kamara közötti együttműködési lehetőségek megvitatása céljából.

A találkozón felvetett témák közös szakmai előkészítéséhez az ÉVOSZ vállalta, hogy aktualizálja  az „Ajánlások az épületek kivitelezésének szerződéskötéséhez és megvalósításához„ című 2018-ban megjelent szakmai anyagot - ami elsődlegesen a közepes és nagyértékű létesítményekhez készült -, valamint  a mikró- és kisvállalkozói kör munkáját segítő  (többnyire a kisértékű munkáknál hasznos)  2017. évi szerződésmintákat. Az MMK közreműködik ezek gyakorlatban történő hasznosítása során szerzett tapasztalatok megosztásában.

Az ÉVOSZ aktív szakmai közreműködést kért a Kamarától az ITM-mel lévő megállapodás alapján  készülő „Költségtervezési Műszaki Irányelv” kidolgozásához, ami döntően az ÉVOSZ munkacsoport által készített anyagok szakmai véleményezését, konstruktív vitáját jelenti.

Wagner Ernő egyetértett az építési-beruházási célú közbeszerzési szerződéses gyakorlat jogszabályi sürgős aktualizálásával, ami az elmúlt hónapokban kialakult építőanyag-ipari termékek előre nem látható nagymértékű áremelkedéseit hívatott kezelni.

A felnőttképzési témákban a két szervezet még szorosabban szeretne a jövőben együttműködni, közösen meghatározva képzési témákat, tananyagot, képzési rendet.

A két szervezet fontosnak tartja, hogy az ÉVOSZ és az MMK vezetői között rendszeres szakmai egyeztetés legyen a szervezetek által súlyponti kérdéseknek minősített témákban.