A hazai munkavállalás és otthonteremtés lehetőségei

A magyar gazdaság egyik húzó ágazatának számító építőipar számára kiemelten fontos, hogy a most külföldön munkát vállaló szakembereknek reális alternatívát kínáljon hazai körülmények között. Az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetsége, mint az ágazat érdekképviseletét ellátó, aktív szervezet, felvállalta, hogy az Építőipari hazahívó program keretében bemutatja az építőipar helyzetét és jövőjét, képet ad a hazai foglalkoztatás feltételeinek folyamatos javulásáról, bemutatja a hazai otthonteremtés és családalapítás támogatásának az elemeit, valamint céges partnereivel, 4 meghatározó magyar vállalattal - Duna Aszfalt Zrt., Óbuda Group, VIV Zrt., ZÁÉV Építőipari Zrt.  -, valamint Magyarország Müncheni Főkonzulátusával együttműködve képet ad a konkrét munkalehetőségekről, feltételekről és azokról a nagyszabású projektekről, amelyeknek az itthon dolgozó munkatársak részesei lehetnek.

A program keretében sor került egy hazahívó rendezvényre, amelyen személyesen lehetett tájékozódni, és kérdéseket feltenni 2021. november 11-én 18.00 órától Magyarország Müncheni Főkonzulátusán és online. A rendezvény ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött, mert a helyszínen a részvétel lehetősége 40 főben volt korlátozott, az esemény online követéséhez pedig ZOOM linket küldtünk a regisztráltak számára. A regisztrációs linken előzetes kérdések feltevésére is voltlehetőség, amelyeket a rendezvény alatt szakértőink megválaszoltak.

A program a GINOP-5.3.5-18-2018-00038 azonosító számú, „Az építőipari munkaerő kapacitások extenzív növelésének lehetőségei” című projekt keretében valósult meg.

A rendezvény Facebook eseményének a linkje: https://www.facebook.com/events/1316183838802150?ref=newsfeed

A Hazahívó Program azonban ezzel nem ért véget, hiszen a rendezvényt követően is rendszeresen frissítjük weboldalunkat újabb tartalmakkal, információkkal, konkrét állás lehetőségekkel, ezért érdemes többször is visszalátogatni: Tovább az Építőipari Hazahívó Program oldalára