Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) együttműködési keretmegállapodást kötött a Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont a hazai építésgazdasági ágazat fenntarthatósági fordulatának elősegítése érdekében.

2021. december 10-én Prof. Dr. Boros Anita, a Tudásközpont vezetője és Koji László, az ÉVOSZ elnöke együttműködési keretmegállapodást írtak alá. Felismerve az építésgazdaság zöldinnovációs és fenntarthatósági igényeit, a Tudásközpont és az ÉVOSZ kölcsönösen együttműködve törekednek az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatására, valamint a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésére az építésgazdaság területén belül.

A Tudásközpont küldetése, hogy segítse a hazai gazdaság valamennyi szereplőjét a zöld és fenntartható átállásban, elősegítve a valamennyi ágazat esetében jelentős változásokat elindító innovatív termékek és technológiák piacra jutását, a legjobb zöldinnovációs gyakorlatok hazai elterjedését. Tapasztalataink szerint a vállalkozásokat nyitottság jellemzi az új termékek és technológiák iránt, valamint azok felkutatásában is egyre aktívabb szerepet vállalnak – hangsúlyozta a Tudásközpont vezetője.

Az építésgazdaság zöldinnovációval, -gazdasággal és fenntarthatósággal kapcsolatban felmerülő kérdéseinek megvitatása érdekében a Tudásközpont a szakmai és érdekképviseleti szervezetek vezetőinek bevonásával létrehozta a Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztalt. A szakmai platform havi rendszerességgel megtartott ülései mellett a Tudásközpont a Kerekasztal tagjaival a hazai építésgazdaság aktuális zöldinnovációs kérdéseire fókuszáló kutatási projektjének sikeres megvalósításában is együttműködik.