Nagy érdeklődés kísérte a pandémia miatt tavaly elmaradt, ám 2022-ben jelenléti formában megrendezett XV. Pollack Expo Szakmai Kiállítást és Konferenciát. Az esemény a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, egyben az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye.

A szakmai rendezvényen írták alá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a kar stratégiai együttműködési keretmegállapodását, amely a két fél rendszeres tudás- és tapasztalatcseréjét, kutatás-fejlesztési projekteket, közös oktatási-képzési programokat, valamint kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiaalkotást tesz lehetővé. Ennek keretében a ÉVOSZ támogatja a 2022-ben Németországban megrendezésre kerülő Solar Decathlon versenyen részt vevő „Lungs os the City” nevű csapatot, mely a Pécsi Tudományegyetem csapata.

 

 

A Pécsi Expo Centerben a kétnapos rendezvényen mintegy 1500 résztvevő több mint 110 kiállító – köztük a ÉVOSZ MAKÉSZ tagozatának – standján ismerkedhetett meg a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságaival és megoldásaival, vehetett részt a szakmai bemutatókon, illetve mintegy 100, az építőiparhoz, az épületgépészethez és a gépészethez, az informatikához és a környezetiparhoz, valamint a villamosiparhoz kapcsolódó szakmai előadást hallgathatott meg a környezettudatos építőanyagoktól a hidrogéntüzelőanyag-cellás technológiákig, a 3D-nyomtatástól a mesterséges intelligenciáig.