Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) együttműködési megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal. Az együttműködési megállapodást  2022. augusztus 3-án Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke és dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hitelesítette aláírásával.

Az együttműködés középpontjában szerepel az aláíró felek tűzvédelmi feladatainak eredményes végrehajtása, valamint egymás tapasztalatainak, lehetőségeinek jobb felhasználása és egymás kölcsönös segítése.

A megállapodásban rögzítették, hogy az együttműködés fő területei az információ- és adatcsere, valamint a felkészítéseken és a képzéseken, továbbképzéseken történő részvétel lehetőségének biztosítása. A most aláírt együttműködés további fontos eleme, hogy a két szervezet rendszeresen megosztja egymással a műszaki fejlődésből, a hazai és nemzetközi szabályozás változásaiból származó – egymás tevékenységét érintő – újdonságokat.

Dr. Góra Zoltán hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem elsődleges feladata az emberi élet és az anyagi javak védelme, ezért az együttműködés előmozdíthatja az épített és a természeti környezet tűzbiztonságának fejlesztését.

Az 1989 októberében alakult ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis- és középvállalkozás is megtalálható. A magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletét végző szervezet az építőipar területét érintő jogszabályok véleményezésében és azok kezdeményezésében is aktívan részt vesz, hangzott el az aláírást megelőző vezetői egyeztetésen.

 

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: Tobak Ferenc – RSOE