Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma és az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottsága 2022. szeptember 20-i együttes ülésén Kreszán Albert, az ÉVOSZ örökös elnöke emlékezett Pallay Tibor elnök úrra és átadta az ÉMA emlékérmét a családtagoknak. 

"Idén nyáron eltávozott közülünk Pallay Tibor elnök úr, munkatársunk és barátunk, egy nagyszerű ember. Kegyelettel búcsúztunk tőle, elkísértük utolsó útjára. Hiányát már akkor éreztük. Több évtizedes szakmai munkáját a 70-es években kezdte, végig járva a ranglétrát, a két kézzel építő mérnöktől a vezérigazgatói pozícióig. Szakmai gyermekei is búcsúztak Tőle: az utak, az autópályák, a metróépítések, a vágányépítések, amelyek mind az adott kor mérnöki csúcsteljesítményei voltak. Tevékenységét egész életében az építésügy, az építőipar szolgálatába állította. Nem véletlen, hogy nyugdíjazása után is ugyanezt folytatta, hol FIDIC szakértőként, hol szakmai zsűrik elnökeként, hol ÉVOSZ alelnökként. Az építésügy diplomatája is volt az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság munkaadói oldalának vezetőjeként.

12 éven keresztül pedig a mi kuratóriumunk elnöke, ahol rendkívül bölcs, a problémák megoldásában javaslattal résztvevő vezető volt. Tibor egy halk szavú, de határozott egyéniség volt, soha nem hallottam kiabálni vagy káromkodni, ami pedig az építőiparban előfordul. Nem szerette a mellébeszélést, döntései megalapozottak és egyértelműek voltak. Jó ember volt, aki jobbá szerette volna tenni a szűkebb és tágabb szakmai és emberi világunkat, de sajnos ma még több az ellendrukker. Tibor hiányát már Farkasréten éreztük, most a Kuratórium is búcsúzik Tőled, nyugodj békében.

Hogy mindezen szakmai sikerek Tibor és számunkra is megvalósulhattak, azt annak köszönjük, hogy volt egy társ, egy feleség, Éva asszony és egy családi háttér, Tibor két gyerekével, akik bizonyára sokszor kompromisszumok és lemondások árán, de létrehoztak egy olyan együttműködő teret, amiben Tibor minden szakmai álmát haláláig teljesíthette. Ezt köszönöm most meg a Kuratórium nevében, hogy Önök lehetővé tették ennek a térnek a működését.

Engedjék meg, hogy erre az együttműködésre emlékezve átnyújtsam ezt az emlékérmet Önöknek, emlékezve egy kiváló emberre és a közös munkánkra. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy köszönjük, köszönjük és még egyszer köszönjük! Isten áldja az Önök családját!"