Az EU építőipari kis- és középvállalkozások digitalizálását támogató intézkedéseknek szentelt weboldala már elérhető az interneten a https://digital-construction.ec.europa.eu/ linken.


A weboldal egyablakos portálként működik, ahol az építőipari szektorban működő, vállalkozásuk és munkamódszereik digitalizálása iránt érdeklődő kkv-k az alábbi szolgáltatásokat érhetik el:

  • Digitális érettségi szkennelés: két változatban (gyors és mélyreható) érhető el, segíti az építőipari kkv-kat digitalizációs szintjük meghatározásában;
  • Kézikönyv: lépéseket és ajánlásokat tartalmazza az építőipari kkv-k további digitalizálására vonatkozóan; a kézikönyv magyar nyelvű fordítása innen letölthető;
  • Naptár: a KKV-knak kínált képzések időpontjaival a kézikönyvben foglalt ismeretek további elmélyítése érdekében;
  • Bevált gyakorlatok gyűjteménye: a digitalizációs projekteket végrehajtó építőipari kkv-k által tapasztalt előnyöket és buktatókat tartalmazza.

A weboldal elindítása az építőipari kkv-k digitalizálását támogató projekt része, amelyet az Ecorys, a TNO, az IMP³ROVE és az Europa Media Group alkotta konzorcium valósított meg az Európai Innovációs Tanács és az Európai Bizottság KKV Végrehajtó Ügynöksége (EISMEA) nevében. Célja, hogy támogassa az ágazatban működő kkv-k digitalizációját, elősegítse növekedésüket, növelje termelékenységüket és hatékonyságukat, valamint felkészítse őket az egyre inkább összekapcsolódó és digitalizálódó világ kihívásaira. A kínált szolgáltatások, valamint a tervezésükhöz szükséges kutatások az Európai Bizottság "Az építőipar és a kkv-k digitalizációjának támogatása" című tanulmányának ajánlásain alapulnak.

 

 

Forrás: FIEC/CÉH zRt.