2022 októberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 3,0, az egyéb építményeké 0,9%-kal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,8%-kal kisebb volt a szeptemberinél.

2022 októberében az előző év azonos hónapjához képest az építményfőcsoportok termelése közül az épületeké 3,0, az egyéb építményeké 0,9%-kal mérséklődött.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 6,6, az egyéb építmények építésében 5,7%-kal nőtt, a speciális szaképítésben 10,8%-kal csökkent a termelés.

megkötött új szerződések volumene 21,5%-kal emelkedett a 2021. októberi bázishoz képest. Az épületek építésére kötött szerződéseké 5,2, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 41,3%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az építőipari vállalkozások október végi szerződésállományának volumene 1,4%-kal nagyobb volt, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 0,6%-kal csökkent, az egyéb építményekre vonatkozóké 2,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2022 első tíz hónapjában az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest 3,8%-kal bővült.

További információ: www.ksh.hu

 

 

Forrás: KSH