Az MGYOSZ nagyszabású programba kezd, melynek célja, hogy felmérje, milyen kihívások, trendek alakítják a munkaerőpiacot Magyarország különböző régióiban. A program címe: „A munkaerő- és szakember utánpótlás jellemzői Magyarország különböző régióiban – trendek és kihívások”.

Szeretnék megismerni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek a munkaerőpiaci szereplők várakozási szerint az elkövetkező 10 évben alakítják közvetlen környezetük munkaerőpiacát, milyen eltérő, vagy konvergens tényezők érvényesülnek a különböző régiókban, és hogyan lehetséges felkészülni az a következő évtizedben a munka világát meghatározó változásokra.

E program keretében az MGYOSZ egy kutatást készít és regionális eseményeket szervez, ezek tapasztalatai alapján pedig szakpolitikai javaslatokat dolgoz ki a döntéshozók számára. Ennek részleteiről bővebben itt olvashat. A program első lépéseként arra kérik a munkaerőpiaci szereplőket, hogy töltsék ki a programhoz tartozó kutatási kérdőívet. A kitöltés kb. 7 percet vesz igénybe, és az alábbi linken érhető el:

https://www.surveymonkey.com/r/MMHY5LJ

A minél szélesebb körű regionális és ágazati lefedettség eléréséhez nagyon fontosnak tartják, hogy a kérdőívet minél több vállalat kitöltse, és minél szélesebb körben megismerhessék az Önök véleményét. Ezért kérik, szánjanak időt a kérdőív kitöltésére.

A teljes elemzés 2024. első negyedévére készül el. Az idén megvalósításra kerülő kutatás és 7 workshop eredményét az MGYOSZ 2024-ben Magyarország különböző régióiban 7 konferencián mutatja be. A program a KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutató Zrt. és az MGYOSZ együttműködésében valósul meg, az Európai Bizottság társfinanszírozásával. Amennyiben érdeklik a program eredményei, azt a kutatási kérdőívben jelezheti.

Bővebb információ: Bálint Adrienn, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 

Forrás: MGYOSZ