„Az építőipar jövője digitális! Ha egyetértesz, gyere el!” – ezzel a felütéssel várja hallgatóit augusztus 11-től a negyedik Duna Group Szabadegyetem, amelyre hamarosan indul a regisztráció. A fókusz idén is a hightech gépek és technológiák által zajló infrastruktúra fejlesztésen lesz.

Az építőmérnök, geodéta, térinformatikus, gépész és informatikus egyetemi hallgatókat egyaránt várják augusztus 11-13 között a Duna Group Szabadegyetemen, amelyet immár negyedik alkalommal szerveznek meg. Az elmúlt években kialakult hagyományoknak megfelelően idén is egy felszabadult hangulatú, ugyanakkor a szakmaiságot is hangsúlyosan kezelő rendezvénysorozatra számíthatnak a hallgatók. A három nap során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy betekintést nyerjenek az infrastruktúra építés kulisszatitkaiba, miközben várhatóan életre szóló ismeretséget köthetnek a meghívott hét egyetem hallgatóival.

A Duna Group Szabadegyetemet idén is a magyar építőipar legérdekesebb projektjeire alapozzák, és ezúttal is központi szerepet szánnak a digitalizációnak, azon belül a BIM témakörének, amelyeket idén a gyakorlatban ismerhetnek meg a diákok. Ennek megfelelően bejárják az ország egyik legjelentősebb hídépítési projektjét Pakson, továbbá ellátogatnak az M44-es autópályaépítésre is.

Az építőipar jövője digitális! Ha egyetértesz ezzel, gyere el, és olyat mutatunk, amit eddig még nem láttál!” – adta meg az alaphangot az érdeklődőknek Kincses Péter főszervező. Hozzátette, akit érdekel az infrastruktúraépítés digitális jövője a gyakorlatban, és még a jövendőbeli kollégáit is szeretné megismerni, annak ott a helye augusztusban a BME Kármán Tódor Kollégiumban szervezett eseményen. 

A szabadegyetem célja, hogy a jövő infrastruktúra építőit már a hallgatói évek alatt személyesen is összeismertessék egymással, illetve bevezessék őket a digitális építőiparba. „Szeretnénk megmutatni, mit jelent az út-és hídépítés a digitalizáció mentén, a hightech gépeket és technológiákat is bemutatva, avagy bevezetjük a diákokat a 3D modellek, a drónok és a kivitelezés világába. Mindezt terepen, a gyakorlatban, kézzelfogható módon!

A Duna Group Szabadegyetem háromnapos programsorozata a meghívottak számára teljes mértékben ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A teljes ellátást adó háromnapos rendezvény regisztrációja hamarosan indul. 

További részleteket az alábbi elérhetőségen lehet megtudni: 

Kincses Péter, főszervező
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
tel.: (+36-30) 747-7053