A hazai építésgazdaságban az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált az építési beruházások költségtervezésének fontossága. Ennek megfelelően a szakmagyakorlási tevékenységről szóló 266/2013. (VII.11.) Kormányrendelet IV. Építésügyi műszaki szakértés fejezete meghatározta a beruházási szakértő szakterületeit, így az építési költségszakértői feladatot is. 

Tekintettel arra, hogy ezen a szakterületen célirányos szakmai képzés több, mint 30 esztendeje nem folyt Magyarországon, a szakmagyakorlás – az előzőek szerint törvényileg is szabályozott – magas szintje az ezirányú ismeretek továbbképzés jellegű oktatását igényli. Ezt felismerve állapodott meg a Magyar Mérnöki Kamara, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége abban, hogy a nevezett szakértői kör számára képzést, továbbképzést indítanak. 

A képzést a Magyar Mérnöki Kamara bonyolítja.

A képzés kezdete:           2023. október 26. (péntek)

A képzés vége:               2024. március 1. (péntek)

A képzés időtartama:      60 tanóra

A képzés díja:                335.000 Ft + ÁFA/fő

Jelentkezési határidő:      2023. október 8. (vasárnap) éjfél

 

A részvételnek nem feltétele a kamarai tagság, azonban alapfeltétele a szakirányú mérnöki végzettség: okleveles építészmérnöki, okleveles építőmérnöki végzettség – a jelentkezés során előnyt élveznek az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerinti SZB jelű (beruházási szakértő) jogosultsággal rendelkezők. 

A mesteriskola a felnőttképzési törvény szerint bejelentett képzés, a Magyar Mérnöki Kamara felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2020/008514

 

A képzésről további információ itt érhető el: https://mernokvagyok.hu/ekk/

 

 

 

Forrás: MMK