Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 2024. januárjától a Magyarországi MI Koalíció tagjává vált. A Koalíció állandó szakmai és együttműködési fórumot biztosít az MI-fejlesztők, az MI felhasználó oldalát képviselő piaci szereplők, illetve az akadémiai és szakmai szervezetek között. Célja, hogy az MI alapú technológiafejlesztés, mind annak alkalmazása kedvező gazdasági és szabályozási környezetben eredményeket tudjon elérni.

Csatlakozásunk fontos lépés, mivel szakmai munkánk során az építési ágazat szereplőivel együttműködve feladatunk a magyar gazdaság versenyképességének javítása, a körforgásos gazdaság feltételeinek megteremtése, a vállalkozások körforgásos gazdaságra történő átállásának elősegítése mind a magánmegrendelői, mind a közbeszerzési piacon. Az ÉVOSZ - a magyar építésgazdaságban betöltött szerepénél fogva - a magyar építőipari értéklánc minden szereplőjének, vállalkozásának érdekképviseletét ellátja, felelősen az iparág egészének fejlődéséért. Egyik küldetésünk, hogy a fenntarthatóság szem előtt tartása mellett az építőipari és a mérnöki szolgáltatások területén a digitális transzformáció, valamint a technológiai innováció jövőbe vezető trendjeit megvilágítsuk.

Az építési ágazatban is tapasztalható technológiai fejlődéssel való lépéstartás elengedhetetlen a vállalkozások versenyképességének megőrzéséhez, ezért fontos, hogy az ÉVOSZ az MI Koalíció munkájában aktívan részt vehet.