Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) tagszervezetei közreműködését kérte az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra menekültek szükség szerinti átmeneti foglalkoztatásához.

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás és mérnök- hiány van, ami a menekültek munkavállalási hajlandóságával is mérsékelhető. Az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás a menekültek számára is esély a normális életvitel kialakításához, folytatásához.

Az ÉVOSZ a munkavállalás lehetőségét azzal segíti, hogy a munkaadók figyelmébe ajánlja az érdeklődőket. A Szövetség az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a (+36-1) 201-0333 telefonszámon várja az érdeklődőket, akiknek az elérhetőségét továbbítja tagszervezetei felé.

Az ÉVOSZ építőipari kivitelező, tervező és mérnöki szolgáltató tagvállalkozásai az ország egész területén végzik tevékenységüket. A harmadik országból érkező munkavállalókat jelenleg jellemzően szakmunkás és betanított munkás munkakörben foglalkoztatják, az élőmunkaigényes építkezéseken vannak jelen.

 

 ***

 

Budapest, 2022. 03. 01.