Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE), ezen belül is az Egyetem érintett szervezeti egységével, a Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetével. 

Az együttműködési megállapodást 2023. július 19-én Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke és dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hitelesítette aláírásával.

Az együttműködés alapja a tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzési szak keretében a hivatásos katasztrófavédelmi szerv állományának, továbbá az ÉVOSZ tagszervezetek tűzvédelmi szakember utánpótlásának biztosítása, valamint a képzéshez kapcsolódó K + F együttműködés.

Az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata szorgalmazza a szakirányú folyamatos képzést, továbbképzést.

A megállapodásban rögzítették, hogy mind a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mind az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kiszélesítik az együttműködésüket a gyakorlati képzés területén az NKE által folytatott tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzés keretében, a tűzvédelmi gyakorlati ismeretek magas szintű megszerzése érdekében.

Az 1989 októberében alakult ÉVOSZ tagjai között Magyarország legjelentősebb építőipari vállalkozásain kívül számos kis- és középvállalkozás is megtalálható. A magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletét végző szervezet az építőipar területét érintő jogszabályok véleményezésében és azok kezdeményezésében is aktívan részt vesz.

 

***

Budapest, 2023. július 21.