A franciaországi Lille-ben megrendezett EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokságon a magyar ács csapat bronzérmes lett, a kőműves versenyző pedig a hetedik helyen végzett.

Az EuroSkills-en ács szakmában csapaversenyt, a kőműves szakmában pedig egyéni versenyt rendeznek. A kétfős ács csapat tagjai, Felbert Attila és Vidos Ádám a nyáron fejezték be tanulmányaikat a szombathelyi Hefele Menyhért Szakiskolában. A kőműves versenyzőnk, Hefkó János pedig a kecskeméti Gáspár András Szakiskola volt tanulója, aki jelenleg a Ver-Bau Kft. dolgozója.

A háromnapos versenyen egy-egy összetett feladatot kellett a versenyzőknek elkészíteniük. Az értékelési szempontok között a legfontosabb tényező a méretpontosság volt, de az értékelésnél a zsűri néhány objektív szempontot, mint például az esztétikus kivitelezést, valamint a munkahely rendezettségét is figyelembe vette.

A versenyzők felkészítését az ÉVOSZ koordinálta, a felkészítésüket pedig Hantos Zoltán ács szakértő, valamint Vidovszky István kőműves szakértő irányította. A felkészítéshez a versenyzők volt szakiskolája mellett a Téglás Szövetség, az ÉKE, a Leier Hungária Kft, a Xella Magyarország Kft., a Baumit Kft., a JAF HOLZ Ungarn Kft., a Rotho Blaas, valamint a Tető Piltman Kft, a DÉSZKER Zrt., az ÁJK-Satec Kft., és SZG PROJEKT Kft. nyújtottak szakmai és anyagi segítséget.

Az ácsverseny díjátadója a https://www.youtube.com/watch?v=Rrrte3Ji2cY további képek a https://www.dropbox.com/sh/3aayfbsfkx65r9r/AAAWyJT4gtmJuOt1AGj7zoz9a?dl=0 címen megtekinthető.