2014. december 17-én megtartott ülésen alakult az ÉVOSZ mérnöki szolgáltatást nyújtó, létesítmény-beruházást lebonyolító és tanácsadó vállalkozások által létrehozott Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mely a speciális szakági vállalkozói érdekeket képviseli. 

A tagozat célja a tervező, mérnöki és tanácsadói vállalkozások tevékenységének megismertetése, társadalmi megítélésének javítása, valamint a tagozathoz tartozó vállalkozások súlyponti problémáinak feltárása, azokra megoldási javaslatok kidolgozása. Működési területét érintő kérdésekben kapcsolatot tart az illetékes közigazgatási szervekkel, intézményekkel, szakmai szervezetekkel. A tagok informáltságának javítása érdekében műszaki, gazdasági információkat gyűjt és szolgáltat, valamint szakmai tájékoztatókat, konzultációkat szervez.

A tagozat rendelkezésre álló eszközeivel bekapcsolódik a szakmai képzési, a szakmai kultúra emelését célzó oktatási, képzési tevékenységbe, a szakmai követelmények kialakításába.

 

Elnök:

Dr. Tóth László vezérigazgató (NOX Zrt.)

 

Elnök-helyettesek:

Kálmán Péter vezérigazgató (Óbuda-Újlak Zrt.)

Dr. Paulinyi Gergely vezérigazgató (Paulinyi & Partners Zrt.)

 

Elnökségi tagok:

Benes Attila ügyvezető (Adam Lee Miller Kft.)

ifj. Böröczffy István ügyvezető igazgató (Böröczffy Kft.)

Horváth Sándor igazgató (HOSA NOVUS Kft.)

Kemény Péter ("Híd" Mérnöki Tanácsadó és Tervező Kft.)

Szórádi Róbert vezérigazgató (Unitef Mérnök Zrt.)

Tóth Attila elnök (CÉH zRt.)

 

 

Tagozat titkára:

Kulcsár Ilka

(E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Tel: 201-0333/24)

 

Dokumentumok:

Mérnöki Vállalkozások Tagozata - Alapszabálya (letölthető)