2014. december 17-én megtartott ülésen alakult az ÉVOSZ mérnöki szolgáltatást nyújtó, létesítmény-beruházást lebonyolító és tanácsadó vállalkozások által létrehozott Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mely a speciális szakági vállalkozói érdekeket képviseli. A tagok a tagozat elnökének dr. Tóth Lászlót, a NOX Zrt. vezérigazgatóját, elnök-helyettesének Kálmán Pétert, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatóját választották meg.

A tagozat célja a mérnöki és tanácsadói vállalkozások tevékenységének megismertetése, társadalmi megítélésének javítása, valamint a tagozathoz tartozó vállalkozások súlyponti problémáinak feltárása, azokra megoldási javaslatok kidolgozása. Működési területét érintő kérdésekben kapcsolatot tart az illetékes közigazgatási szervekkel, intézményekkel, szakmai szervezetekkel. A tagok informáltságának javítása érdekében műszaki, gazdasági információkat gyűjt és szolgáltat, valamint szakmai tájékoztatókat, konzultációkat szervez.

A tagozat rendelkezésre álló eszközeivel bekapcsolódik a szakmai képzési, a szakmai kultúra emelését célzó oktatási, képzési tevékenységbe, a szakmai követelmények kialakításába.

Az alakuló ülésen megfogalmazták a Tagozat munkatervét. Kiemelt feladatok között szerepel egy szakmai helyzetértékelő anyag, valamint a mérnöki szolgáltatói tevékenységet segítő mintaszerződések összeállítása. Az építésügyi szabályozás várható átalakításának mérnöki tevékenységre gyakorolt hatásának elemzése, különös tekintettel a közbeszerzést érintő területekre. Feladataként fogalmazódott meg a társszervezetekkel együttműködve az elavult standardok és szabványok aktualizálása, valamint újak megfogalmazása. Egyúttal a cégek mérnöki szolgáltatása során felmerülő peren kívüli vitarendezés lehetőségeinek kiszélesítését is zászlajára tűzte a tagozat.

Elnök:

Dr. Tóth László vezérigazgató (NOX Zrt.)

 

Elnök-helyettes:

Kálmán Péter vezérigazgató (Óbuda-Újlak Zrt.)

 

Elnökségi tagok:

Benes Attila ügyvezető (Adam Lee Miller Kft.)

ifj. Böröczffy István ügyvezető igazgató (Böröczffy Kft.)

Horváth Sándor igazgató (HOSA NOVUS Kft.)

Kemény Péter vezérigazgató (FŐBER Zrt.)

 

Tagozat titkára:

Kulcsár Ilka

(E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Tel: 201-0333/24)

 

Dokumentumok:

Mérnöki Vállalkozások Tagozata - Alapszabálya (letölthető)