2018. október 11-én megalakult az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) új, tizenegyedik tagozata, a Tűzvédelmi Tagozat.

Az új tagozat célja az építőipari vállalkozások tűzvédelmet érintő általános és különös érdekeinek képviselete, a korszerű tűzvédelmi megoldások és technológiák bemutatása. Korszerű eszközök, technológiák, megoldások naprakész megismertetése, a hatályos uniós és magyar szabályozás a nem szakemberek számára történő értelmezése. Az esetleg felmerülő konkrét nehézségek értékelése és a szükségesnek látott jogszabályi helyek módosítási igényeinek megfogalmazása, közvetítése, új szabályozási igények, javaslatok összegyűjtése, megfogalmazása, továbbítása a jogalkotók felé.

Az alakuló ülésen megfogalmazták az első féléves munkatervet. Kiemelt feladatai között szerepel jobbító javaslatok kidolgozása és felterjesztése a jogalkotó felé a 375/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a tűzvédelmi tervezői tevékenység folytatásának szabályairól rendelethez, valamint a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól rendelethez. Feladati között szerepel továbbá annak feltárása, hogy mi gátolja a hazai építőipar területén az acélszerkezeteknek, mint tartószerkezet szélesebb körben való elterjedését, javaslatok kidolgozása az acél versenyképességének javítására.

Az építőipar versenyképességének növelése érdekében javaslatok kidolgozása a magyarországi tűzvédelmi mérnökképzés, valamint tűzvédelmi szakkivitelezői képzés fejlesztése, önálló felsőfokú tűzvédelmi mérnökképzés erősítése.

 

A Tagozat alapszabálya innen letölthető.

 

Elnök: Nádor András (Ventor Kft.)

 

Társelnök: Csuba Bendegúz (Ventor Kft.) 

 

Elnökségi tagok:

Uhrinyi Balázs (KÉSZ Ipari Gyártó)

Gallai Márton (KÉSZ Ipari Gyártó)

Molnár Róbert (Merkbau Építőipari Kft.)

Knáb János (Merkbau Építőipari Kft.)

Csokló Gábor (Masterplast Nyrt.)

Kárpáti József (Készház Menedzser Kft.)

 

Tagozat Titkára:

Závodiné Sánta Melinda

Tel: +36-1-201-0333/12

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.